Particulier nieuws
Zakelijk nieuws

Top-10 artikelen in 2023. Heb je wat gemist?

In het afgelopen jaar werd sparen weer relevant door de gestegen rente. Ook onderwerpen rond hypotheken en wonen bleven populair. Wat bijvoorbeeld te doen als de rentevaste periode van je hypotheek afloopt en welke verbouwingen dragen bij aan de waarde van je woning? We hebben de populairste artikelen op een rij gezet. Zo check je eenvoudig of je iets gemist hebt dit jaar.

In de afgelopen maanden van dit jaar waren populaire onderwerpen:

Hypotheek verhogen? Houd hier rekening mee
Heb je meer financiële ruimte nodig? Naast het afsluiten van een lening, kun je mogelijk ook jouw hypotheek verhogen. Het voordeel is dat de rente doorgaans lager ligt. Ook is de aflostermijn langer, wat positief is voor je maandlasten. Voor het verhogen van je hypotheek moet je wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Lees het volledige artikel

Spaarrente schiet omhoog. Dit is de top-10
In oktober vorig jaar was de hoogst haalbare spaarrente slechts 0.50 procent. Spaarders konden in april 2023 al 1.60 procent krijgen. Ook in de daaropvolgende maanden ging het hard. Inmiddels ligt de lat alweer een stuk hoger. Wel maakt het veel verschil bij welke bank je jouw spaargeld onderbrengt. Lees het volledige artikel

Woning verbouwen? Dit draagt bij aan de waarde
Een verbouwing doe je in eerste instantie om zelf prettiger te wonen. Een bijkomend voordeel van verbouwen is dat het waarde kan toevoegen aan je woning. Niet elke verbouwing heeft echter een even grote impact op de woningwaarde. Lees het volledige artikel

Wat als de rentevaste periode van je hypotheek afloopt?
Loopt de rentevaste periode van jouw hypotheek binnenkort af? Neem het renteaanbod van je geldverstrekker niet klakkeloos over. Als de rentevaste periode afloopt, kun je namelijk zonder boete overstappen naar een andere geldverstrekker. Soms ook tegen een betere rente en voorwaarden. 
Lees het volledige artikel

Prinsjesdag 2023: belangrijkste wijzigingen op een rij
Met een demissionair kabinet valt op Prinsjesdag 2023 weinig vuurwerk te verwachten. Gevoelige zaken als rekeningrijden en het verder afbouwen van de hypotheekrente staan nu niet op de agenda. Toch zijn er meerdere wijzigingen die belangrijk kunnen zijn voor jouw financiën. We zetten de belangrijkste op een rij. Lees het volledige artikel

Huis kopen: hoeveel eigen geld is nodig met een gemiddeld inkomen?
Voor de gemiddelde woning betaal je minder dan bijvoorbeeld een half jaar geleden. Dit betekent niet automatisch dat je met hetzelfde inkomen een grotere woning kunt kopen. Door de gestegen hypotheekrente pakt je maximale hypotheek lager uit. Hoeveel moet je zelf inleggen bij het kopen van de gemiddelde woning? Lees het volledige artikel

Dit moet je weten over een (elektrische) fietsverzekering
Van alle spullen worden fietsen het meest gestolen. De gemiddelde fietsendief heeft het vooral gemunt op de elektrische fiets. Ook georganiseerde bendes zien een lucratief verdienmodel in het stelen van fietsen. Ze laden vaak meerdere fietsen tegelijk in een busje, met een specifieke interesse in e-bikes. De (elektrische) fietsverzekering dekt ook schade als gevolg van diefstal. Lees het volledige artikel

Vergeet deze aftrekposten niet als huiseigenaar
In het voorjaar staat het doen van belastingaangifte standaard op de agenda. Een groot deel van de belastingaangifte is al voor je ingevuld en je hoeft het alleen nog goed te controleren. Dit geldt niet voor de aftrekposten omdat deze persoonsgebonden zijn. Door aftrekposten te gebruiken voorkom je dat je onnodig veel belasting betaalt. Lees het volledige artikel

Daling woningprijzen: gevolgen voor huis en hypotheek
De prijzen van bestaande koopwoningen in Nederland zijn in het vierde kwartaal van 2022 met 2,4 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Het is de eerste prijsdaling op kwartaalbasis in 9 jaar. Opvallend is dat de prijzen in alle provincies zijn gedaald. Wat kunnen de gevolgen zijn voor jouw huis en hypotheek als de prijs verder daalt? Lees het volledige artikel

Aansprakelijk voor schade? Wat nu?
Een ongeluk zit in een klein hoekje. Wat als jij per ongeluk spullen van iemand anders kapot maakt? Of nog erger, als iemand letsel oploopt door jouw toedoen? Jij bent in die situatie wettelijk aansprakelijk en moet zorgen voor het herstellen van de schade. De Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren (AVP) biedt uitkomst. Lees het volledige artikel

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

Rebels in Finance maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie